06 - 53 42 1710 han@inflow.nu

En wat als je fabrieksinstellingen nu eens helemaal TOP zijn?

Op mijn favoriete inspiratiebron TED-X,  stuitte ik op een prachtig verhaal van Elizabeth Lesser. Ze neemt je mee in haar ervaringen als kraamverpleegkundige. Ze deelt haar stellige overtuiging dat iedere nieuwgeborene op de wereld komt met een eigen unieke waarde. Als je kijkt in het gezicht van deze “newborn” vang je een glimp op van deze eigenheid. Van de authenticiteit. Van deze unieke Sprankel die zij “De ziel” noemt.

Ze vertelt over het opgroei proces. In dat opgroei proces begint het kind zijn ziel te bedekken. Laagje voor laagje. Om in het gezin te passen. In de familie. In de cultuur. De klas of het systeem. Of om aandacht en goedkeuring te krijgen. Van ouders of leraren. Met het bedekken van de ziel verstoppen we onze eigen authenticiteit, eigenheid en passie. Dat deden we allemaal. Iedereen was ooit eens een baby. Daarom zitten zoveel mensen  in de knel. Ze hebben wat Lesser noemt ADD, Authenticity Deficit Disorder, een tekort aan authenticiteit.

Kijkend naar mijn eigen leven kan ik het als volgt duiden. Ik ben opgegroeid in een gezin waarin ik me niet altijd even veilig voelde. Me vaak weg moest cijferen ten faveure van mijn broertje (“jij bent de oudste Han, wees jij maar de minste”). Ik moest voldoen aan voor mijn gevoel torenhoge verwachtingen (“als je na de basisschool niet naar het VWO kan,  ga je naar het internaat”).

Mijn dominante drijfveren, uitgedrukt in mijn Buttons kan ik nu ook heel goed verklaren. Mijn dominante drijfveren zijn  Succes en Presteren.  Succes met termen als: de beste willen zijn, strijd, doelgericht en revanche. Presteren met termen als:  iets bereiken, daadkracht, ambitie en resultaten neerzetten. Als manager bij Tempo-Team was ik net zo goed als de laatste weekresultaten. Deed ik dat met mijn mensen in een nogal strijdlustige en ietwat dwingende wijze. Mijn baas Kees gaf het me op knalharde indringende wijze ooit eens aan. Hij zei: “Han, je hebt een Do or Die mentaliteit. Ja, je haalt resultaten. En ja, je jaagt mensen over de kling”.

Bij deze Buttons hoorden ook gedragskenmerken als ongeduldig, fel, impulsief en dominant. Ook het letterlijk hebben van ontzag voor mensen die ik sterker achtte, hoorde daar bij. Dit gedrag kon me ook heel lelijk in de weg zitten. Gaven  me geen enkele voldoening. Sterker, ik vroeg me af, “ben ik echt wel zo?”

Tussen mijn eerste Button , Succes en mijn derde Button,  Presteren zit nog een tweede,  Zorgzaam. Hierbij horen termen als warm, hartelijk, moederlijk, liefderijk en behulpzaam. Ook dat klopt. Dat past misschien nog wel meer bij me dan die andere twee. Ik hoor het mijn moeder nog zo zeggen als het even tegen zat: “Han, je bent ook veel te gevoelig”.

Paolo Coelho schrijft in zijn boek de Alchemist: De opdracht in het leven is het schrijven van je eigen legende. Doen waartoe je op aard bent. Waarvoor de investering die je daarvoor moet doen is, het loslaten van je eigen angsten en beperkende overtuigingen.

De laagjes die je ziel bedekken zijn die angsten en overtuigingen. Misschien beter bekend als je ego. Nu blijkt uit onderzoek van Stanford University dat meer dan 95% van je overtuigingen wordt gevormd in je eerste 21 levensjaren. Dat zijn de overtuigingen waarop jij de wereld aanschouwt. Die jouw reactie bepaalt op gebeurtenissen en omstandigheden. Gevormd in je eerste 21 jaren. Ik wil geen lezer beledigen, maar doe zo maar de aanname dat dat voor het gros van de lezers al best even geleden is.

De vraag is nu natuurlijk: Hoe valide zijn die overtuigingen nu eigenlijk nog?

Een prachtige manier om dit te checken is een methode die  de Grote Aanname heet. Deze bestaat uit vijf opéénvolgende vragen die je aan jezelf kan (laten) stellen.

  • Formuleer je eigen grootste klacht in je (werk)gedrag. Welk gedrag zit je effect, je succes of je flow in de weg?
  • Wat is voor jou de legitimatie van dit gedrag?  Met andere woorden, waarom mag je dit gedrag van jezelf vertonen?
  • Op welke overtuiging is deze legitimatie gebaseerd?
  • Hoe valide is deze overtuiging eigenlijk nog?
  • Met welke productieve overtuiging is deze oude te vervangen?

Deze vragen helpen je te resetten en je beperkende overtuigingen te elimineren. Te vervangen door veel recentere en daarmee effectievere in het schrijven van je eigen legende. Stel ze aan jezelf. Of nog liever, laat ze aan je stellen. Door iemand die je vertrouwt. Die kan luisteren en doorvragen. Die het geduld heeft (soms echt weken) om te wachten tot de antwoorden tot je komen. Soms kan het even duren voor de antwoorden zich aan je openbaren. Maar ik garandeer je, het is de investering in tijd en moeite meer dan waard!

Menu